نمای کرتین وال سیستم پوشش خارجی ساختمان است. مانند دیوارهای جانبی غیر باربر این نوع دیوارها وظیفه جدا سازی فضای داخلی و خارجی ساختمان را دارند از این رو از مواد سبک ساخته شده اند تا با کاهش بار مرده، ساختمان وزن کمتری را تحمل کند و در نتیجه هزینه عمرانی کمتری داشته باشد. هنگام استفاده از شیشه، می توان نور طبیعی را به طور فراوان در تمام طبقات ساختمان اعمال کرد. نمای کرتین وال به جز وزن آن ، هیچ ساختار مرده ای ندارد. این نوع نما فشارهای افقی باد را به وسیله اتصالات به دال و تیر و به خود سازه منتقل می کند. کرتین وال برای مقاومت ساختمان در برابر نوسانات آب و هوا ، نیروی باد ، نیروی زمین لرزه و دیوار مرده طراحی و محاسبه شده است.
نمای کرتین وال چیست؟
در صورت اجرای صحیح و مطابق با استانداردها این نوع نما از نظر هزینه و عملکرد ، می تواند تأثیر بسزایی به دستیابی به بهترین نوع نما در بسیاری از پروژه های ساختمانی را داشته باشد.امروزه نمای کرتین وال در سطح بین المللی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. به زبان ساده ، نمای کرتین وال یک محفظه عمودی است که به غیر از وزن و فشارهای محیطی خود ، بار دیگری ندارد. این نمای شیشه ای برای کمک به اسکلت و ساختار ساختمان در برابر مقاومت در برابر بارها از هر نوع طراحی نشده است و در انتقال بارهای مرده و زنده به پی ساختمان تداخلی ندارد.
قیمت اجرای نمای کرتین وال
تعیین قیمت کرتین وال بستگی به حجم اجرا و یراق آلات آن دارد. شما می توانید با کارشناسان هما رزیدنس از طریق tel:021-4481-0190 در ارتباط باشید.
انواع سیستم های اجرای کرتین وال
سیستم استیک Stick این سیستم کم هزینه اجرای نمای کرتین وال می باشد. در این سیستم ، لامل ها قبل از اجرای نمای کرتین وال در داخل کارخانه برشکاری شده و تولید و قطعه بندی می شود و سپس به محل اجرا ارسال شده و در کارگاه مونتاژ نما انجام می گیرد و از هزینه حمل پنل های بزرگ ساخته شده کم می شود . به دلیل ابعاد برداری و اجرای همزمان در کارگاه و ساخت قطعات ، دیگر نیازی به کنترل عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد.
سیستم کرتین وال یونیتایز یا مدولار
در این سیستم اجرایی تقریبا تمامی مراحل ساخت در کارخانه صورت می گیرد، طراحی های دقیق انجام شده و ابعاد برداری صورت می گیرد ، نمای ساختمان به قطعات کوچکتری که از نظر وزن و اندازه قابل جابجاشدن باشد تقسیم بندی می شود و کلیه اجزای و اتصالات و یراق آلات در کارخانه مونتاژ و ساخته می شود و در آخر شیشه و دیگر مصالح پر کننده درون آن نصب شده و قطعات مدولار کامل شده به محل پروژه حمل می گردند . پس از آن هر یک از قطعات در محل خود با روش مهاری هنگ به وسیله اتصالات ایجاد شده بر روی بدنه ساختمان در کنار هم نصب می شوند. با اتمام پروژه در سیستم متحرک و پرسرعت UNITIZED زمان زیادی صرفه جویی شده و هزینه پروژه را کاهش می دهد.
نمای کرتین وال چه تفاوتی با سایر نماها دارد؟
یکی از سیستمهای نمای مدرن ساختمانی، نمای کرتین وال است، که ساختاری کاملا جدا و مستحکم دارد. در واقع این نما به سبکی تولید و نصب میشود، که سنگینی زیاد شیشههای نما، وزن خود را بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای نما میاندازد. در مورد تفاوت میان نمای فریم لس و فیس کپ در نمای کرتین وال، باید دید بیرونی نما را در نظر گرفت. در نمای فیس کپ، المانهای آلومینیومی عمودی و افقی نصب شده در نمای کرتین وال کاملا قابل مشاهده است و شیشهها را ازهم متمایز میکند، ولی در نمای فریم لس، المانهای آلومینیومی بیرونی حذف میشود و سازههای اصلی زیر شیشههای نمای فریم لس از بیرون ساختمان پنهان است. به این ترتیب، دید یک دست و زیباتری را به نمایش میگذارد.
کرتین وال هیچ باری که حاصل از وزن شیشهها و بار انرژیهای حاصل از باد، طوفان یا زمین لرزه باشد، بر روی نما سنگینی نمیکند و هیچ تأثیری بر روی سازه ساختمان ندارد. در واقع میتوان گفت، که سیستم نمای لامل یا کرتین وال، یک سازه کاملا جدا از ساختمان به شمار می رود. اما سایر نماهایی مانند چوب، آجر یا سنگ اینگونه نیست و بر روی دیواره خارجی ساختمان نصب میشود. بنابراین ساختمان باید توانایی تحمل وزن این نماها را داشته باشد.
مزایای نمای کرتین وال
- مصرف انرژی را کاهش می دهد (به دلیل عایق بندی حرارتی این سازه توسط Thermal Break)
- سبک سازی سازه و کاهش بار مرده در ساختمان
- استفاده حداکثری از نور روز به دلیل شفافیت
- سرعت بالای اجرا
- قابلیت ترکیب پذیری با سایر پوشش های نما را داراست
- امکان نصب بازشو
نمای Curtain Wall باری به جز وزن خود را تحمل نمی کند و به دلیل ساختار خاص یک سازه مقاوم در برابر هوا ، تبادل حرارتی، نوسانات ناشی از فشار باد ، نیروی زمین لرزه و شوک های فوری ساختمان است.
مصالح نمای کرتین وال
کرتین وال شیشه ای در نمای ساختمان دارای ساختاری است که در ارتفاع مورد استفاده قرار میگیرد. در گذشته کرتین وال از فولاد ساخته می شدند ،اما امروزه این نوع نما معمولاً از مواد سبک مخصوصاً آلومینیوم و شیشه ساخته می شود.نکته دیگری که باید در مورد نمای کرتین وال مورد توجه قرار گیرد این است که ساختار آلومینیومی لامل Lamell همچنین قادر به نصب سایر مواد پوشش دهنده مانند ورق های آلومینیوم، کامپوزیت و سرامیک را داراست. مزیت استفاده از شیشه در بین قالب های فلزی زیبایی نور روز است. البته مقدار شیشه استفاده شده برای کنترل دما و دید بسیار مهم است ، بنابراین نماهای ترکیبی مانند ترکیب روکش های سنگ یا سرامیک ، پانل های آلومینیوم ، پنجره های لوور ، پنجره های تهویه یا دریچه های تخلیه برای کنترل گرما و از سایر پارامترها استفاده می شود .
قیمت کرتین وال
استفاده از این نما علاوه بر تقویت نمای کلی ساختمان ، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. با پیشرفت صنعت نمای ساختمان ، به ویژه نمای شیشه ای ، بر تنوع این نماها افزوده شده است. کرتین وال یکی از مواردی است که کارفرمایان در هنگام انتخاب نوع متریال همیشه به آن توجه می کنند، و با توجه به نیاز کارفرمایان طیف گسترده ای از قیمت ها بدست می آید. بنابراین ، تعریف نهایی قیمت نمای کرتین وال امکان پذیر نیست و باید براساس شکل و ساختار نمای ساختمان طراحی شود و سپس با تجزیه و تحلیل طرح و پس از آن به میزان پروفیل های آلومینیوم مصرف شده ، شکل و ساختار پروفیل ها ، نوع سیستم Curtain Wall مانند فیس کپ یا فریم لس و نوع شیشه ای که در آن به کار میرود بستگی دارد .
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سپاس از تیم همارزیدنس. بسیار مقاله جامعی بود. لطفا در خصوص نمای فریم لس هم مطلب بذارید
سلام عرض ادب، حتما قربان